Göd
Göd
Budapest
+36 30 870 6690 Hét - Csüt 07:00 - 15:00 Pén 07:00 - 14:00 2131 Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós út 39.
+36 30 919 0541 Hét - Csüt 07:30 - 16:20 Pén 07:30 - 14:00 1158 Budapest, Késmárk utca 13.
Piacvezető
MAGYARORSZÁGON


Certifikációk
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
BS OHSAS 18001:2007
KAPCSOLAT

Mesterséges hő- és füstelvezetés

Mesterséges hő- és füstelvezetés

A Mercor Dunamenti Zrt. a Mercor Csoport mesterséges hő- és füstelvezetési termékeinek teljes skáláját nyújtja Magyarországon kizárólagos disztribútorként. Termékeink legfontosabb jellemzői:

 • a kiváló ár-érték arány,
 • a magas minőségi követelményeknek való megfelelés és
 • a gyors szállítási határidő.

Minden olyan egyedi megrendelésre gyártott termék, amely a MERCOR lengyelországi gyárából kerül kiszállításra, a legmagasabb minőségirányítási szabványoknak megfelelő vizsgálatok alá kerül, magas szintű megfelelőségi teszteken megy keresztül. Büszkék vagyunk arra, hogy a mesterséges hő- és füstelvezetésben alkalmazott termékeink nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy felhasználóink teljes körű biztonságban érezhessék magukat.

A Mercor mesterséges hő- és füstelvezetési rendszerelemeihez – igény szerint – a szükséges vezérlő egységeket, rendszereit is szállítja.

 • Tűzvédelmi csappantyúk
 • Túlnyomásos lépcsőházi rendszerek
 • Tűzvédelmi elzárószelepek
 • Tűzvédelmi ventilátorok
 • Tűzvédelmi csapóajtók
TŰZVÉDELMI CSAPPANTYÚK

A Mercor által gyártott tűzvédelem csappantyúkat általános szellőztető és ventillációs rendszerekben történő használatra tervezték. Függőleges és vízszintes szerkezeti elválasztó elemként is felhasználhatók. Magas akusztikai követelményeknek is megfelelnek.  Tűz esetén megőrzik az épített szerkezet azon részének tűzállóságát, ahol szellőző és légkondicionáló csatornák vannak átvezetve. Emellett megakadályozzák, hogy a tűz, a füst és az égés során felszabaduló gázok átterjedjenek az épület tűzmentes részeibe.

Normál rendszerüzem esetén a csappantyúlap nyitott állapotban van, tűz esetén a csappantyúlap bezár. Tűzvédelmi csappantyúk nem telepíthetők olyan rendszerekbe, ahol fennáll a porral való érintkezés lehetősége, kivéve, ahol ezeket időszakonként speciális, egyedi szerviz- és műszaki ellenőrzési program keretében felülvizsgálják, ellenőrzik.

A Mercor tűzvédelmi csappantyúkat négyszögletes és kör alakú kivitelben, széles méretválasztékban kínáljuk. A csappantyúk működtetése lehet mechanikus, alacsony és erős áramú is.

A robbanásveszélyes zónákra (EX változat) tervezett változatoknál a csappantyúk az 1. gázrobbanási veszélyzónákban is alkalmazhatók szellőztetőcsatornákban és azokon kívül is. Porrobbanási veszélyzónákban (21) a csappantyúk nem alkalmazhatók szellőztetőcsatornákban.

Részletes műszaki-technológia adatok vonatkozásában kérjük tekintse meg magyar nyelvű katalógusunkat. – link

TŰZVÉDELMI CSAPPANTYÚINK

 • MCR FID S/S C/P – négyszögletes, egy lamellás, alacsony ellenállású tűzvédelmi csappantyúk szellőztetéshez
 • MCR FID S/S P/P és MCR FID S/S P/O – négyszögletes és kör, egy lamellás tűzvédelmi csappantyúk ventillációs rendszerekhez
 • MCR FID S/V P/P – négyszögletes, egy lamellás füstelvezető csappantyúk multizónás tűzvédelmi ventillációs rendszerekhez
 • MCR FID PRO – kör alakú, egy lamellás, alacsony ellenállású tűzvédelmi csappantyúk ventillációs rendszerekhez
 • MCR WIP/S – négyszögletes, több lamellás tűzvédelmi csappantyúk szellőztetéshez
 • MCR WIP/V – négyszögletes, több lamellás füstelvezető csappantyúk multizónás tűzvédelmi ventillációs rendszerekhez
 • MCR WIP PRO/S – négyszögletes, több lamellás tűzvédelmi csappantyúk ventillációs rendszerekhez
 • MCR WIP PRO/V – négyszögletes, több lamellás füstelvezető csappantyúk
 • MCR FS – négyszögletes, függöny rendszerű tűzvédelmi csappantyúk
TÚLNYOMÁSOS LÉPCSŐHÁZI RENDSZEREK
 • MCR PL – túlnyomáselvezető zsalu
 • MCR PASAT túlnyomásos ventilátor – tetőre szerelhető ventilátorok radiális járókerékkel lépcsőházi túlnyomás létrehozásához. A ventilátorok készülhetnek egy vagy kétsebességes motorra. A berendezést kültéri, függőleges helyzetben történő telepítésre tervezték.
 • MCR MONSUN és MCR MONSUN R axiális ventilátorok lépcsőházi túlnyomás létrehozásához. A berendezések egyaránt használhatók beltéren és kültéren. A ventilátorok készülhetnek egy vagy kétsebességes motorra.
TŰZVÉDELMI ELZÁRÓSZELEPEK

A MRC ZIPP tűzvédelmi elzáró szelepeket általános szellőztető rendszerekben történő használatra tervezték. Rendeltetésük a tűzveszélyes zóna elválasztása az épület többi részétől, illetve a levegőáramlás biztosítása az épületszerkezeti elválasztóelemeken keresztül. Kiválóan alkalmazhatók átvezető nyílások lezárására. Csatlakozó csatornák nélkül is telepíthetők. Az elzárószelepek a menekülési utak füstmentességét biztosító rendszerekbe is beépíthetők, amely esetben biztosítják a friss levegő ellátást a menekülési útvonalakon. A tűz terjedésével, a hőkapcsoló kioldása miatt, a szelepek automatikusan lezárnak, ezzel megakadályozva a tűz és a füst más helyiségekbe való tovább terjedését.

Normál rendszerüzem esetén a szelepek nyitott állapotban vannak, tűz esetén a szelepek bezárnak.

Részletes műszaki-technológia adatok vonatkozásában kérjük tekintse meg magyar nyelvű katalógusunkat. – link

TŰZVÉDELMI ELZÁRÓ SZELEPEINK

 • MCR ZIPP – kör alakú tűzvédelmi elzáró szelepek
TŰZVÉDELMI VENTILÁTOROK

A Mercor által gyártott füstelvezető ventilátorok a mesterséges hő- és füstelvezető rendszerek elemeiként használhatók. Felszerelhetők tetőre, illetve axiális kiszellőztető ventilátorként is. Úgy tervezték őket, hogy alkalmasa legyenek forró levegő, illetve tűz esetén keletkező füst és égéstermékként keletkező gázok szállítására. Normál üzemben alkalmasak friss levegő utánpótlásra is.

A füstelszívó ventilátorok megkönnyítik az emberek és a berendezések kimenekítést az égő területekről, gyorsabb és hatékonyabb tűzoltást tesznek lehetővé, védik az épület szerkezetét, illetve az épület berendezéseit a túlzott hőterheléstől, gátolják a tűz, a tűz során keletkező égéstermékek, valamint a füst átterjedést a szomszédos tűzzónákba. A Mercor ventilátorokat széles körben és teljesítményválasztékban kínáljuk.

Részletes műszaki-technológia adatok vonatkozásában kérjük tekintse meg magyar nyelvű katalógusunkat. – link

TŰZVÉDELMI VENTILÁTORAINK

 • A MCR PASAT tetőre szerelhető füstelszívó ventilátorok radiális járókerékkel: füst és forró levegő eltávolításához, napi kényelmi szellőztetéshez. A ventilátorok készülhetnek egy vagy kétsebességes motorra. Alkalmasak szellőztető és füstelszívó ventilátorként mélygarázsokhoz, bevásárló központokhoz, illetve gyártócsarnokokhoz. A berendezést kültéri, függőleges helyzetben történő telepítésre tervezték.
 • A MCR MONSUN axiális ventilátorait tűzvédelmi szellőztető rendszerekhez tervezték füstelszíváshoz, illetve levegő betápláláshoz. A berendezések egyaránt használhatók beltéren és kültéren, illetve alkalmazhatók füstcsatornák esetében is. A ventilátorok készülhetnek egy vagy kétsebességes motorra. Alkalmasak szellőztető és füstelszívó ventilátorként középületek, bevásárló központok, lakóépületek, illetve ipari gyártócsarnokok esetén.
 • A MCR MONSUN R axiális ventilátorait tűzvédelmi szellőztető rendszerekhez tervezték füstelszíváshoz, illetve levegő betápláláshoz olyan esetekben, ahol a fordított irányú működtetés követelmény. A berendezések egyaránt használhatók beltéren és kültéren. A ventilátorok készülhetnek egy vagy kétsebességes motorra. Alkalmasak szellőztető és füstelszívó ventilátorként középületek, bevásárló központok, lakóépületek, illetve ipari gyártócsarnokok esetén.
 • A MCR MONSUN C és ROBBANÁSBIZTOS MCR MONSUN C/ATEX axiális ventilátorait tűzvédelmi szellőztető rendszerekhez tervezték füstelszíváshoz, illetve levegő betápláláshoz olyan esetekben, ahol a fordított irányú működtetés, a hangszigetelés és a robbanásbiztos kialakítás követelmény. A berendezések egyaránt használhatók beltéren és kültéren. A ventilátorok készülhetnek egy vagy kétsebességes motorra. Alkalmasak szellőztető és füstelszívó ventilátorként középületek, bevásárló központok, lakóépületek, illetve ipari gyártócsarnokok esetén.
 • Az MCR BORA impulzusventilátorokat tűzvédelmi szellőztető rendszerekhez tervezték. A tűz során a helyiségekben keletkező hő, füst és égésgázok eltávolítására szolgálnak. Kialakításuknak köszönhetően a levegőt vagy füstöt egy adott irányba terelik, adott kényszer sebességgel. Az MCR BORA impulzusventilátorok kényelmi szellőztető rendszerekben is használhatók. 
TŰZVÉDELMI CSAPÓAJTÓK
 • Az MCR-DOR füstelvezető csappantyúkat, amelyek hővezetés nélkül működnek, általában szellőztető vagy füstelvezető rendszerekbe tervezték, ahol ezek a rendszerek tűzszakasz határon haladnak át. Használhatók: a füst és a forró gázok elvezetésére vagy olyan elszívó rendszerekbe, amelyek a füstelvezetés céljából biztosítják a külső friss levegőt bevezetését. A rendszer normális működése közben a tűzvédelmi csappantyú zárt helyzetben van. Tűz esetén a tűzvédelmi csappantyú a nyitott helyzetbe kerül vagy zárt helyzetben marad.