Göd
Göd
Budapest
+36 30 870 6690 Hét - Csüt 07:00 - 15:00 Pén 07:00 - 14:00 2131 Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós út 39.
+36 30 919 0541 1158 Budapest, Késmárk utca 13.
Piacvezető
MAGYARORSZÁGON


Certifikációk
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
BS OHSAS 18001:2007
KAPCSOLAT

Természetes hő- és füstelvezetés

Természetes hő- és füstelvezetés

A Mercor Dunamenti Zrt. a Mercor Csoport természetes hő- és füstelvezetési termékeinek teljes skáláját nyújtja Magyarországon kizárólagos disztribútorként. Termékeink legfontosabb jellemzői:

 • a kiváló ár-érték arány,
 • a magas minőségi követelményeknek való megfelelés és
 • a gyors szállítási határidő.

Minden olyan egyedi megrendelésre gyártott termék, amely a MERCOR lengyelországi gyárából kerül kiszállításra, a legmagasabb minőségirányítási szabványoknak megfelelő vizsgálatok alá kerül, magas szintű megfelelőségi teszteken megy keresztül. Büszkék vagyunk arra, hogy a természetes hő- és füstelvezetésben alkalmazott termékeink nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy felhasználóink teljes körű biztonságban érezhessék magukat.

A Mercor Dunamenti vállalja a Mercor természetes hő- és füstelvezetési rendszereinek telepítését, komplett kivitelezését.

 • Füstelvezető kupolák
 • Tetőbevilágítók, sávos tetőbevilágítók
 • Hő- és füstelvezető zsaluk
 • Füstfüggönyök
 • Tűzfüggönyök
 • Tűzvédelmi elválasztókapuk
 • Füstelvezető ablakok
 • Vezérlőrendszerek
FÜSTELVEZETŐ KUPOLÁK

A Mercor által gyártott füstelvezető kupolák elsődleges feladata, hogy tűz esetén biztosítsa az égés során keletkező füst, égéstermékek és hő hatékony elvezetését a zárt helyiségekből az épületen kívülre, ezzel védve az emberi életet és a helyiségben lévő eszközöket. A füstelvezető kupolák automatikus működtetésűek, normál rendszerüzem esetén a zárt állapotban vannak. Tűz esetén a tűz- és füstjelző rendszer jelzése alapján automatikusan kinyílnak. A füstelvezető kupolák működtetése lehet elektronikus és pneumatikus is.

A Mercor füstelvezető kupolák kiegészítő funkcióként részt vesznek az épület szellőztetésében is.

A Mercor a füstelvezető kupoláit széles mérettartományban és különböző geometriájú kialakításokban kínálja. A kupolák – igény szerint – elláthatók leesés elleni védelemmel, szél detektorokkal és speciális esővédő rendszerekkel is.

Részletes műszaki-technológia adatok vonatkozásában kérjük tekintse meg magyar nyelvű katalógusunkat. – link

FÜSTELVEZETŐ KUPOLÁINK

 • MCR PROLIGHT füstelvezető kupolák – egyedi méretben és formában gyártott fémvázas szellőztető kupolák, amelyek akár egyedi geometriai igényeknek megfelelően is készülhetnek, a beruházó, illetve a tervező igényei szerint. Egy vagy többszárnyú kivitelben is rendelhetők. Lehetséges a füstelvezető aktív területének beállítása egyéb opcionális felszerelési elemekkel, amelyek javítják a kupola alapvető paramétereit (szélterelők, beömlőterelők). Sokféle üvegezéssel elérhető (PCA, hajlított PC, PMMA, stb.) A füstelvezető kupolák multifunkcionálisak is lehetnek (hő- és füstelvezetés, napi szellőztetés, nappali fényellátás, tetőre való kijutás, stb.).
 • MCR ULTRATHERM füstelvezető kupolák – egyedi méretben és formában gyártott műanyagvázas szellőztető kupolák, amelyek akár egyedi geometriai igényeknek megfelelően is készülhetnek, a beruházó, illetve a tervező igényei szerint. Az ULTRATHERM füstelvezető kupolák olyan innovatív termékek, amelyek a Mercor 30 éves tapasztalatán alapulnak. A termék úgy lett kialakítva, hogy megfeleljen a beruházók és tervezők jelenlegi és jövőbeni igényeinek is, az előírásokat meghaladó hőteljesítménnyel rendelkezik (U = 0,8 W/m2K) és a fejlesztés során a hőhidakat teljesen sikerült kiküszöbölni. Ez lehetővé teszi, hogy ezek a füstelvezető kupolák nemcsak ipari létesítmények, hanem középületek és lakóépületek esetében is alkalmazható. A füstelvezető kupolák multifunkcionálisak is lehetnek (hő- és füstelvezetés, napi szellőztetés, nappali fényellátás, tetőre való kijutás, stb.). A kiváló minőségű műanyagok és alumínium felhasználásával készült termék kivételes tartóssággal rendelkezik. A többszintű szigetelésnek köszönhetően a termék vízzáró képessége kivételesen magas. Különböző színekben is rendelhető.
TETŐKIBÚVÓK, TETŐKIJÁRÓK
TETŐBEVILÁGÍTÓK, SÁVOS TETŐBEVILÁGÍTÓK

A Mercor által gyártott tetőbevilágítók elsődleges feladata, hogy az épület helyiségeinek nappali megvilágítását biztosítsa. Kiegészítő funkcióként részt vesznek az épület szellőztetésében is, ennek megfelelően fix és nyitható kivitelben is készülnek.

A sávos tetőbevilágítók lehetővé teszik, hogy a fény a lehető legnagyobb felületen át jusson be az épület belsejébe.

A Mercor a tetőbevilágítóit és sávos tetőbevilágítóit széles mérettartományban és különböző geometriájú kialakításokban, moduláris rendszerben kínálja.

Részletes műszaki-technológia adatok vonatkozásában kérjük tekintse meg magyar nyelvű katalógusunkat. – link

TETŐBEVILÁGÍTÓINK

 • MCR PROLIGHT tetőbevilágítók – A tetőbevilágítók úgy lettek kialakítva, hogy képesek legyenek a nappali fényt bejuttatni az épületek belsejébe. Egyedi méretekben és változatos geometriai formában rendelhetők. Különböző üvegezési lehetőséggel kérhetők. Fix és nyitható szárnnyal (napi szellőztetés) is elérhető.
 • MCR PROLIGHT sávos tetőbevilágítók – A sávos tetőbevilágítók alkalmazása a leghatékonyabb módszer a természetes fény bejuttatására az épületek belső tereibe. Hő- és füstelvezetési funkciók és a napi szellőztetési funkciók is beintegrálhatók. Egyedi méretekben és változatos geometriai formában rendelhetők. Különböző üvegezési lehetőséggel kérhetők. Kiváló hőtranszfer koefficienssel rendelkezik.
HŐ- ÉS FÜSTELVEZETŐ ZSALUK

A Mercor által gyártott hő- és füstelvezető zsaluk – MCR LAM – a természetes füstelvezető rendszerek alapelemei. Alapvető feladatuk a forró gázok kivezetése az épületen kívülre. A tetőn és a homlokzati falakon elhelyezhető lamellás hő- és füstelvezető zsaluk széles méretskálában rendelhetők, a vezérlések megoldása is nagyon széleskörű. Magas szélterhelés-képességgel rendelkeznek, az alumínium alkatrészek bármilyen RAL színben rendelhetők.

Részletes műszaki-technológia adatok vonatkozásában kérjük tekintse meg magyar nyelvű katalógusunkat. – link

HŐ- ÉS FÜSTELVEZETŐ ZSALUINK

 • MCR LAM hő és füstelvezető zsaluk
FÜSTFÜGGÖNYÖK

A Mercor által gyártott füstfüggönyök a természetes füstelvezető rendszerek alapelemei. Alapfunkciójuk a füstzónák elválasztása egy épületen belül – főleg nagy helyiségekben. Kétféle változatban telepíthetők: fix füstfüggönyök (függöny vagy acél füstkötény), illetve automatikusan legördülő füstfüggönyök. Az automatikusan legördülő függönyöket főleg olyan épületekben indokolt használni, ahol az esztétikai megjelenés fontos, pl. bevásárlóközpontok, kiállítási és kereskedelmi csarnokok. A függöny készenléti állapotban beleolvad a mennyezetbe, azaz készenléti állapotban a függönyök láthatatlanok. A maszkoló elemek bármilyen RAL színben rendelhetők. A függönyök egymás mellé is felszerelhetők.

Részletes műszaki-technológia adatok vonatkozásában kérjük tekintse meg magyar nyelvű katalógusunkat. – link

FÜSTFÜGGÖNYEINK

 • A MCR PROSMOKE fix füstfüggöny – állandó kialakítású füstfüggöny, amely nem feltekerhető.
 • A MCR PROSMOKE acél fix füstkötény – állandó kialakítású füstkötény, amely acél lemezből készült, nem feltekerhető.
 • A MCR PROSMOKE automatikusan legördülő füstfüggöny – feltekert állapotban felszerelt füstfüggöny, amely a tűz- és/vagy füstjelző rendszer jelzése alapján gravitációs elven, vagy elektromos rásegítéssel legördül.
FÜSTELVEZETŐ ABLAKOK

 

VEZÉRLŐRENDSZEREK