Göd
Göd
Budapest
+36 30 870 6690 Hét - Csüt 07:00 - 15:00 Pén 07:00 - 14:00 2131 Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós út 39.
+36 30 919 0541 1158 Budapest, Késmárk utca 13.
Piacvezető
MAGYARORSZÁGON


Certifikációk
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
BS OHSAS 18001:2007
KAPCSOLAT

Azbesztmentesítés

Azbesztmentesítés

Évszázadok óta használt azbeszttartalmú építőanyagok az elmúlt évtizedek felismerése szerint egészségünket alattomosan károsítják. Az ilyen építőanyagokból felszabaduló láthatatlan azbesztszálak belégzés útján a tüdőbe kerülve beágyazódnak, a tüdősejteket ingerelve, rákosodási folyamatot indítanak el.

A különböző azbeszttartalmú építőanyagok közül különösen veszélyes az évtizedekig igen nagy mennyiségben használt szórt tűzvédő- vagy hőszigetelő bevonat, mivel itt könnyű, porózus, laza szerkezetű anyagba van az azbesztszál beágyazva, amelyből könnyen a légtérbe kerül. Azbeszttartalmú bevonattal ellátott épületekben, helyiségekben folyamatosan dolgozók egészségét komoly veszély fenyegeti.

azbesztmentesítés
azbesztmentesítés

A fejlett országokban számtalan kártérítési pert indítottak és nyertek meg a dolgozók a munkáltatók ellen. Környezetünk további szennyezésének megakadályozása miatt alapvető, hogy ilyen anyagok már ne kerüljenek felhasználása, ezért azt világszerte törvények is tiltják. Környezetünk egészségesebbé tétele megköveteli a már meglévő azbeszttartalmú burkolatok eltávolítását. Magyarországon cégünk, a Mercor Dunamenti Zrt. vállalkozik ilyen bevonatok biztonságos, a dolgozók egészségét és a környezetet nem károsító eltávolításra.

Amerikai szakemberek követelményeinek megfelelően fejlesztettük ki az azbesztmentesítési technológiánkat, felhasználva az ezen a területen szerzett nyugat-európai tapasztalatunkat. Ennek eredményeként a technológia kielégíti nemcsak a magyar, hanem az amerikai, valamint nyugat-európai ide vonatkozó szabályokat, követelményeket. Minden egyes munkavégzéshez beszerezzük az illetékes hatósági engedélyeket.

Mit tartalmaz ez a technológia?

  • Szabványos levegő-azbesztszál tartalom mérését a munka megkezdése előtt, alatt és után a munkaterület környezetében.
  • A munkaterület hermetikus leszigetelését környezetétől, megakadályozandó, hogy a káros anyagok a környezetbe kerüljenek.
  • Az azbeszttartalmú bevonat eltávolítását a vele dolgozók egészségének veszélyeztetése nélkül.
  • Az eltávolított azbeszttartalmú anyag előkezelését, többszörösen zárt eszközben való tárolását, elszállítását.
  • Az elszállított anyag engedélyezett módszerrel történő végleges elhelyezését oly módon, hogy ez már soha ne károsítsa a környezetet.

A Mercor Dunamenti Zrt. a munkálatokkal kapcsolatos komplett, kulcsrakész szolgáltatást nyújt:

  • Beszerzi a szükséges engedélyeket
  • Előkészítik a munkaterületet
  • Az azbeszttartalmú tűzvédő anyag eltávolítása után új, környezetet nem károsító anyagokkal (tűzvédő festék, tűzvédelmi habarcs bevonat, tűzvédő lapok) elvégzik az acélszerkezet tűz elleni védelmét.
  • A terület további felhasználása kész, az egészséges munkavégzés követelményeinek megfelelő állapotban adják át megbízójának.

Kapcsolat:

Sebestyén Tibor
Ügyvezető
Tel: +36 30 9346078
Email: [email protected]