Göd
Göd
Budapest
+36 30 870 6690 Hét - Csüt 07:00 - 15:00 Pén 07:00 - 14:00 2131 Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós út 39.
+36 30 919 0541 1158 Budapest, Késmárk utca 13.
Piacvezető
MAGYARORSZÁGON


Certifikációk
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
BS OHSAS 18001:2007
KAPCSOLAT

Szerkezetvédelem

SZERKEZETVÉDELEM (TŰZVÉDELEM)

Tartószerkezeteink időtállósága szempontjából fontos teljeskörű védelmük, annak érdekében, hogy minél tovább biztosítsák funkciójukat. Ezt a védelmet minden anyag esetén máshogy kell biztosítani, így eltérő típusú termékek alkalmazása szükséges. A korrózióvédelem feladata fém felületről induló kémiai lebomlástól való megóvása, azaz az oxidációtól való védelme. Acélszerkezeteken minden esetben ezzel a réteggel indul a védelem kialakítása. Ezt követi tűzvédelmi követelmény esetén egy tűzvédelmi megoldás, ami lehet bevonat, habarcs vagy burkoló lap. Ezek közül az alternatívák közül választhatunk a szükséges tűzállósági teljesítmény, a szerkezet geometriája és az esztétikai igények szerint. A környezeti hatások ellen festékrendszerek befejező rétege, a fedő bevonat nyújthat védelmet. Faszerkezetek esetén égéskésleltető szer biztosítja a faanyag kedvezőbb tűzvédelmi osztályba sorolását. A szerkezetvédelmi megoldások palettája pedig a vasbeton szerkezetek tűzvédelmére alkalmazható habarcsokkal és lapokkal válik teljessé.

  • Korrózióvédelem
  • Acélszerkezet védelem
  • Faszerkezet védelem
  • Betonszerkezet védelem
KORRÓZIÓVÉDELEM

Az alapozó festékek fő feladata az acélszerkezet korrózió elleni védelme, ami mellett a következő réteg tapadását is biztosítja. A fedőfestékek pedig a bevonatrendszer legfelső rétegeként biztosítják az alsó rétegek védelmét a külső környezeti hatások ellen, mint például az UV-sugárzás, nedvesség, fagy és légszennyeződések. Esztétikai szempontból pedig ezzel a réteggel adhatunk igény szerint színt a bevont szerkezetnek.

ACÉLSZERKEZET VÉDELEM

Tűzállósági követelmény biztosítására alkalmas passzív és reaktív anyagokat is kínálunk. A passzív típusú járulékos szerkezetvédelem alternatívái a lapburkolat és a habarcs, amelyek magas határértékek biztosítására alkalmasak. Az alakkövető megoldás a hőre duzzadó festék, amely szinte láthatatlan védelmet nyújt, azonban tűz esetén reaktív módon, felhabosodva szénbázisú hőszigetelő réteget képez és gátolja a szerkezeti elem felmelegedését. Tűzállósági teljesítmény, profiltényező, szelvényalak és kritikus hőmérséklet függvényében választható optimális tűzvédő megoldás a kínálatunkból. A követelmény része a meghatározott időtartamon kívül, hogy milyen típusú tűzhatás ellen szükséges védeni a szerkezetet. Jellemzően az ISO834 szabványos, cellulóz alapú tűzgörbe fordul elő a leggyakrabban, csupán ipari környezetekben szükséges ennél magasabb követelmény előírása, amikor petrolkémiai tüzek veszélye áll fenn. Ilyenkor szénhidrogén tűzfejlődési görbére bevizsgált termék alkalmazása válik szükségessé.

Festékek, bevonatok:

Tűzgátló lapok:

Habarcsok:

FASZERKEZET VÉDELEM

Faszerkezetek esetén égéskésleltető szer alkalmazása biztosítja a faanyag kedvezőbb tűzvédelmi osztályba sorolását. Amennyiben magasabb elvárás van a beépítendő anyaggal szemben, mint a fa általános tűzvédelmi besorolása, tehát a D-s2, d0, akkor ezt égéskésleltető kezeléssel B-s2, d0 minősítésre lehet javítani. Az égéskésleltetést egy habosodó hatással éri el az oldószerbázisú vagy vizes bázisú anyagunk, így egy hőszigetelő réteget képezve és egy fizikai elzárással az oxigéntől gátolja a további beégést. Cégünk egy oldószer bázisú és egy vízzel hígítható akrilát gyanta alapú hőre habosodó bevonatot nyújt erre a célra.

BETONSZERKEZET VÉDELEM

A vasbeton szerkezeteknek tűzvédelmi tulajdonságai jellemzően kedvezőbbek, mint az acél- vagy faszerkezeteké. Azonban egy funkcióváltás vagy egy esetleges tűzeset után is előfordulhat, hogy mégis járulékos tűzvédelmi megoldásra van szükség. Ilyenkor az acélbetéteket védő betonfedés vastagságát növeljük habarcs réteggel vagy burkolattal.

Habarcsok:

Tűzgátló lapok: