hu
Göd
Göd
Budapest
+36 30 870 6690 Hét - Csüt 07:00 - 15:00 Pén 07:00-14:00 2131 Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós út 39.
+36 30 919 0541 Hét - Csüt 07:30 - 16:20 Pén 07:30 - 14:00 1149 Budapest, Pósa Lajos utca 16.
Piacvezető
MAGYARORSZÁGON


Certifikációk
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
BS OHSAS 18001:2007
KAPCSOLAT

Szerkezetvédelem

SZERKEZETVÉDELEM (TŰZVÉDELEM)

Tartószerkezeteink időtállósága szempontjából fontos teljeskörű védelmük, annak érdekében, hogy minél tovább biztosítsák funkciójukat. Ezt a védelmet minden anyag esetén máshogy kell biztosítani, így eltérő típusú termékek alkalmazása szükséges. A korrózióvédelem feladata fém felületről induló kémiai lebomlástól való megóvása, azaz az oxidációtól való védelme. Acélszerkezeteken minden esetben ezzel a réteggel indul a védelem kialakítása. Ezt követi tűzvédelmi követelmény esetén egy tűzvédelmi megoldás, ami lehet bevonat, habarcs vagy burkoló lap. Ezek közül az alternatívák közül választhatunk a szükséges tűzállósági teljesítmény, a szerkezet geometriája és az esztétikai igények szerint. A környezeti hatások ellen festékrendszerek befejező rétege, a fedő bevonat nyújthat védelmet. Faszerkezetek esetén égéskésleltető szer biztosítja a faanyag kedvezőbb tűzvédelmi osztályba sorolását. A szerkezetvédelmi megoldások palettája pedig a vasbeton szerkezetek tűzvédelmére alkalmazható habarcsokkal és lapokkal válik teljessé.

 • Korrózióvédelem
 • Acélszerkezet védelem
 • Faszerkezet védelem
 • Betonszerkezet védelem
KORRÓZIÓVÉDELEM

Az alapozó festékek fő feladata az acélszerkezet korrózió elleni védelme, ami mellett a következő réteg tapadását is biztosítja. A fedőfestékek pedig a bevonatrendszer legfelső rétegeként biztosítják az alsó rétegek védelmét a külső környezeti hatások ellen, mint például az UV-sugárzás, nedvesség, fagy és légszennyeződések. Esztétikai szempontból pedig ezzel a réteggel adhatunk igény szerint színt a bevont szerkezetnek.

  ACÉLSZERKEZET VÉDELEM

  Tűzállósági követelmény biztosítására alkalmas passzív és reaktív anyagokat is kínálunk. A passzív típusú járulékos szerkezetvédelem alternatívái a lapburkolat és a habarcs, amelyek magas határértékek biztosítására alkalmasak. Az alakkövető megoldás a hőre duzzadó festék, amely szinte láthatatlan védelmet nyújt, azonban tűz esetén reaktív módon, felhabosodva szénbázisú hőszigetelő réteget képez és gátolja a szerkezeti elem felmelegedését. Tűzállósági teljesítmény, profiltényező, szelvényalak és kritikus hőmérséklet függvényében választható optimális tűzvédő megoldás a kínálatunkból. A követelmény része a meghatározott időtartamon kívül, hogy milyen típusú tűzhatás ellen szükséges védeni a szerkezetet. Jellemzően az ISO834 szabványos, cellulóz alapú tűzgörbe fordul elő a leggyakrabban, csupán ipari környezetekben szükséges ennél magasabb követelmény előírása, amikor petrolkémiai tüzek veszélye áll fenn. Ilyenkor szénhidrogén tűzfejlődési görbére bevizsgált termék alkalmazása válik szükségessé.

  Festékek, bevonatok:

  FASZERKEZET VÉDELEM

  Faszerkezetek esetén égéskésleltető szer alkalmazása biztosítja a faanyag kedvezőbb tűzvédelmi osztályba sorolását. Amennyiben magasabb elvárás van a beépítendő anyaggal szemben, mint a fa általános tűzvédelmi besorolása, tehát a D-s2, d0, akkor ezt égéskésleltető kezeléssel B-s2, d0 minősítésre lehet javítani. Az égéskésleltetést egy habosodó hatással éri el az oldószerbázisú vagy vizes bázisú anyagunk, így egy hőszigetelő réteget képezve és egy fizikai elzárással az oxigéntől gátolja a további beégést. Cégünk egy oldószer bázisú és egy vízzel hígítható akrilát gyanta alapú hőre habosodó bevonatot nyújt erre a célra.

  BETONSZERKEZET VÉDELEM

  A vasbeton szerkezeteknek tűzvédelmi tulajdonságai jellemzően kedvezőbbek, mint az acél- vagy faszerkezeteké. Azonban egy funkcióváltás vagy egy esetleges tűzeset után is előfordulhat, hogy mégis járulékos tűzvédelmi megoldásra van szükség. Ilyenkor az acélbetéteket védő betonfedés vastagságát növeljük habarcs réteggel vagy burkolattal.