Göd
Göd
Budapest
+36 30 870 6690 Hét - Csüt 07:00 - 15:00 Pén 07:00 - 14:00 2131 Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós út 39.
+36 30 919 0541 1158 Budapest, Késmárk utca 13.
Piacvezető
MAGYARORSZÁGON


Certifikációk
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
BS OHSAS 18001:2007
KAPCSOLAT

Tűzvédelmi lezárások

Tűzvédelmi lezárások

A tűzvédelemmel kapcsolatosan fontos szerepet játszik a „tűzszakasz” fogalma, amely a létesítmény biztonságával függ össze. A tűzszakasz egy tűzvédelmi szempontból meghatározott olyan önálló egysége, amelyet a szomszédos egységektől – meghatározott tűzállósági határértékű – tűzgátló szerkezetek választanak el. Ezeken a tűzgátló szerkezeteken a létesítmény működése érdekében átvezetések kialakítása válik szükségessé, amely átvezetések megfelelő tűzgátló lezárása rendkívül fontos annak érdekében, hogy a biztonsági szint ne csökkenjen. Ennek megoldására jellemzően tűzgátló és sokszor hőre habosodó vagy hőelvonással működő rendszerek kerülnek beépítésre.

  • Hőre duzzadó rendszer
  • Hőelnyelő (ablatív) rendszer
  • Légcsatornák és kábeltálcák tűzvédelme
  • Tűzvédelmi hézagkitöltés
Hőre duzzadó rendszer

Magas hőmérséklet hatására habos-szenes réteget képző anyagok hőszigetelő réteget képeznek a velük kezelt, átvezetett kábelen vagy kitöltik a rést és meggátolják a tűz tovább terjedését a lezárásban.

Bevonatok, kittek:

Előfestett kőzetgyapot lap:

Hőelnyelő (ablatív) rendszer

Az ablatív, azaz a hőelvonó képességű rendszer alapja az egykomponensű, speciális akrilát kopolimert tartalmazó kitt, amely vízzel hígítva bevonatként alkalmazható.

Bevonatok, kittek:

Előfestett kőzetgyapot lap:

Légcsatornák és kábeltálcák tűzvédelme

Az acéllemezből készülő szellőző csatornák önmagukban nem felelnek meg a tűzvédelmi követelményeknek, mert tűz esetén könnyen felmelegednek, deformálódnak és így nem biztosítható a tűzszakaszok védelme sem, azonban ezek a csatornák védhetőek minősített tűzgátló burkolattal, de a szellőző vezetéket kialakíthatjuk önálló légcsatornaként szintén minősített tűzvédelmi építőlemezekből is

Tűzvédelmi hézagkitöltés

Építményszerkezeteket igen gyakran hézagokkal választanak el egymástól, amelyek egyes esetben a tűzszakasz határra esnek. A tűzszakaszhatárok esetén a fix és a mozgási hézagok fordulnak elő jellemzően tűzszakaszhatárok alapszerkezeteinél. Az előforduló alaptípusok: födém-födém (vízszintes lezárás), fal-fal (függőleges lezárás), fal-födém (függőleges vagy vízszintes lezárás).

Építési hézagkitöltés:

Mozgó hézagkitöltés: